Ensi- ja turvakotien liitto auttaa vaikeissa ja turvattomissa oloissa eläviä lapsia ja perheitä.

Liiton yhdistykset auttavat vuosittain yli 10 000 ihmistä, joista lapsia on noin 4000.

Tutustu meihin ja tule mukaan toimintaan!

Kampanjatapahtumat

5.10. tapahtuu eri puolilla Suomea Turusta Rovaniemelle ja Raahesta Lappeenrantaan. Liiton jäsenyhdistykset järjestävät ihan tavallisille ihmisille tarkoitettuja tapahtumia ja kutsuvat katsomaan, mitä yhdistyksissä tapahtuu

Jokainen voi tarvita apua. Jokainen voi auttaa.

Perheväkivalta. Pienten lasten vanhempien mielenterveysongelmat. Päihteet lapsiperheessä. Synnytyksen jälkeinen masennus. Vaikeat erotilanteet.

Nämä ovat asioita, joita kukaan ei mielellään ajattele. Ne tapahtuvat toisaalla ja toisille. Jos ne tapahtuvat minulle, niistä ei juuri puhuta. On helpompi ajatella, että ei tämä ainakaan minua koske. Nuo ovat toisten ihmisten ongelmia.

En ainakaan minä –kampanja haluaa hälventää avun tarvitsemiseen ja auttamiseen liittyviä ennakkoluuloja ja häpeää: kuka tahansa voi uupua ja tarvita apua. Usein silloin pienikin apu voi tehdä ihmeitä.

Ensi- ja turvakotien liiton jäsenyhdistyksissä työntekijät ja vapaaehtoiset auttavat lapsiperheitä, jotka tarvitsevat apua arkeensa.

Vapaaehtoiset voivat toimia vaikkapa varamummona perheelle, jonka isovanhemmat ovat kaukana, järjestää talviurheilupäivän lapsille, jotka muuten ulkoilevat vain kotoa kauppaan tai nikkaroida uuden aidan turvakodin pihan suojaksi. Nyt kutsumme sinut mukaan auttamaan!

Ensi- ja turvakotien liitto toimii 29 jäsenyhdistyksen keskusjärjestönä. Jäsenyhdistykset eri puolilla Suomea auttavat lapsiperheitä järjestämällä erilaisia palveluita ja kansalaistoimintaa. Ne mm. ylläpitävät 10 ensikotia, 6 päihdeongelmien hoitoon erikoistunutta ensikotia ja 12 turvakotia.

Lisätietoja kampanjasta:
Taina Meriluoto, projektipäällikkö, Vapaaehtoistyötä ja osallisuutta -hanke, Ensi- ja turvakotien liitto ry, 044 5239839 tai taina.meriluoto@ensijaturvakotienliitto.fi